Altings A (logo)

 

 

 

Arkiv for dansk litteratur (ADL)

2011-02-25 15:49:00

Udmærket ressource, som rummer dansk litteratur hvor ophavsretten er frigivet fordi forfatterne er døde for mindst 70 år siden. Men jeg må indrømme at det irriterer mig (hvis ikke grænseløst så dog mere end tilstrækkeligt) at de ansvarlige har så lidt forståelse for internet og public service at de begrænser anvendelsen af deres tekstversioner. Det giver ingen mening og burde være forbudt ved lov. Der må simpelthen være nogle mangler i de folks opvækst. Lærte de ikke at man skal dele sin slikpose med andre?

De skriver bl.a. følgende:


KB og DSL forbyder andre at nedtage tekster fra de digitale samlinger, som vi selv oparbejder, til oplægning på andre servere. Det gør vi af følgende grunde:

1. Teksterne er frit tilgængelige på nettet til brug for alle. Der burde således ikke være behov for yderligere oplægninger.

2. ADL indeholder ascii-filer til download til privat brug parallelt med regler for fotokopiering.

3. Der er brugt omfattende midler til etablering af XML-filerne. KB og DSL ønsker derfor at bevare kontrol med, hvordan de bruges.

Hvad bilder KB og DSL sig ind? Hvad er det for en måde at tale til folk på? Synes de virkelig at det er gode grunde ..?


http://base.kb.dk/adl_pub/forside/cv/forside.xsql?nnoc=adl_pub

digital links tÃ¥beligheder 

Kommentarer


At afspille billedet af en grammofonplade

2011-02-25 10:35:27

Digital Needle - A Virtual Gramophone Herligt - en fyr der har forsøgt at scanne lp-plader og omsætte billedets informationer til lyd. (Det er svært at afgøre om det er fiktivt eller ej. Umiddelbart synes jeg det lyder rimeligt nok, men man ved jo sjældent).

http://www.phys.huji.ac.il/~springer/DigitalNeedle/

links digital transformation 

Kommentarer


Thirdear

2011-02-25 09:38:14

http://thirdear.dk/

Third Ear er et digitalt magasin, der fortæller historier med ord, lyd og billeder.

anbefaling links digital tidsskrift 

Kommentarer


Dokumentarfilm online

2011-02-24 08:02:12

http://topdocumentaryfilms.com/watch-online/

links video dokumentar 

Kommentarer


Skakpartier som musik

2011-02-23 21:41:05

En af den digitale verdens fine egenskaber er at al information som findes i en given modalitet principielt kan transformeres til en anden. Altså fx hvorfor ikke lytte til billeder, eller (som jo er ganske almindeligt under lydredigering) se lyd?

Og hvorfor ikke spille skakpartier som musik? Nej, vel? Verden bliver en lille smule bedre hver gang nogen udfører en af denne slags oversættelser.

http://jonathanwstokes.com/2011/02/14/chess-music/

links digital transformation 

Kommentarer


En amerikaners lidelser i skoven

2011-02-23 16:35:36

Jeg løber jævnligt lange langsomme ture, især i skoven. På det sidste er jeg begyndt at høre lydbøger imens. Det fungerer udmærket. Jeg har netop hørt Siri Hustvedts En amerikaners lidelser. Glimrende bog. Men når man løber rundt og hører bøger, skal man være klar over at man kan ændre omgivelsernes betydning radikalt. Forleden da jeg var omkring ti kilometer ude - og kun nød naturens lyde - dukkede et bestemt sted i romanen op - en historie om nogle gamle damer der laver mærkelige realistiske dukker. Det gik op for mig at jeg havde hørt de pågældende afsnit sidste gang jeg var det sted i skoven. Det er mærkeligt at opleve hvordan en lille bakke i min hjerne nu er koblet til tanken om dukker der afbilder et menneskes død. Unheimlich.

strøtanke løb 

Kommentarer


Dokumentarfilm

2011-02-23 16:12:20

http://documentarystorm.com/

links dokumentar video 

Kommentarer


Selvportræt

2011-02-23 13:17:49

 

Kommentarer


Atp 2004 (tekstgenerator efter markovkæde-princippet)

2011-02-23 11:27:40

Det er nogle år siden, men der er stadig ind imellem forespørgsler om mit gamle tekstgenereringsprogram.

Download det her (kun til windows, sorry). En ultrakort introduktion findes her.

software altings_a 

Kommentarer


Lacan taler

2011-02-18 09:12:12

Blev lige opmærksom på dokumentaren "Lacan speaks" som ligger på youtube i sin helhed (i tre dele), og er tekstet på engelsk.

Jeg synes det er meget værd at se og høre de intellektuelle ikoner. Sammen med de tekster man læser får man en bedre forståelse af sammenhængen mellem udtryk og indhold -- ligesom når man hører digtere læse op.

Her ser man også hvor bundet meget af diskursen er til en bestemt turbulent tid.

http://www.youtube.com/watch?v=874fNhM4QV4

I denne forelæsning eller hvad man skal kalde det (fra 1971) taler han så langsomt og siger så lidt, at man kan reagere på to måder: Enten investerer man pauserne med sine egne tanker, og så kan det jo blive rigtig dybt, ikke? -- eller også afviser man det som det rene ingenting. Sandheden ligger nok et sted ved siden af ... I forelæsningen kommer der lidt mere tempo og indhold på, efter en student er oppe og protestere ved at hælde juice ud over bordet og Lacan. Lacans ro her er egentlig det fineste af hans udsagn. Dokumentaren slutter med et interview.

Nyt link (Jacques Lacan parle, med engelske undertekster) http://www.youtube.com/watch?v=31iQQTPY-kA

filosofi foredrag video dokumentar 

Kommentarer


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /customers/8/6/3/synapsis.dk/httpd.www/index.php:215 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/8/6/3/synapsis.dk/httpd.www/index.php on line 215